Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, "Investeşte în oameni!"

Despre

Cumpără Responsabil este o alternativă inteligentă, eficientă și inovatoare pentru o afacere modernă, corelată cu prezentul și ancorată în realitățile sociale cotidiene. Susținem, asigurăm și implementăm crearea de oportunități profesionale pentru reintegrarea persoanelor cu dizabilități și promovarea unei societăți incluzive și coezive.

Cumpără Responsabil este un proiect al Asociației pentru Promovarea Responsabilității Sociale a Companiilor și are la bază:

 

Eficiență

Susținem în mod responsabil și eficient afacerile pentru ca fiecare achiziție să fie valorificată la potențial maxim.

Implicare Socială

Proiectele dezvoltate au la bază cauze sociale pentru care asigurăm suport în vederea reintegrării în societate a persoanelor cu dizabilități prin crearea oportunităților.

 

Responsabilitate

Oferim soluţii integrate pentru afaceri, atât în domeniul economiei sociale, cât și în vederea responsabilizării sociale a companiilor.

Inovare

Integrăm și conectăm cererea și oferta de produse și servicii în economia socială prin soluții inovative oferite de platforma-suport creată.

 

Cumpără Responsabil este un marketplace de produse care susțin cauze sociale. Promovăm și conectăm furnizorii de produse, promotorii de cauze cu cei care vor ca fiecare produs cumpărat de ei să conteze.

Cum funcționează?

Susținem diferite cauze prin redirecționarea unor sume obținute de la produsele cumpărate. Orice produs poate alege să susțină orice cauză, iar noi vom redirecționa banii către aceștia.

Ce este o unitate protejată?

Eficientizăm costurile operaționale prin deducerea fondului de handicap conform legii 448/2006. Pe baza parteneriatului cu noi, în calitate de unitate protejată, veți putea deduce impozitele pe care le plătiți la stat și veți primi în schimbul acestei sume produse și servicii de calitate.

Astfel, veți beneficia de:

  • Reducerea impozitelor - nu veţi mai plăti lunar impozite la stat, fără nici un beneficiu pentru dumneavoastră.

  • Economii la buget - veţi putea face economii la bugetul de achiziții al organizației dumneavoastră, prin utilizarea sumelor de bani care altfel ar fi plătiți sub formă de impozite.

  • Responsabilitate socială - vă veți bucura de beneficiile de imagine pe care le aduce implicarea în inițiativele de responsabilitate socială și în sprijinirea cauzelor și categoriilor defavorizate

Cine poate colabora?

Conform legii 448/2006, art. 78, alin.3, litera b), angajatorii care au peste 50 de salariaţi şi nu au în procent de 4% angajate persoane cu dizabilităţi, au posibilitatea, de suma datorată statului pentru taxa pe handicap, să cumpere produse şi servicii de la unităţi protejate autorizate care au angajate persoane cu dizabilităţi.

ce poate achiziționa?

Cumpără Responsabil oferă o gamă largă de produse și servicii - de la birotică și papetărie, training corporativ, arhivare și digitizare documente, până la dezvoltare de produs, imprimare 3D și reutilizarea/recondiționarea vechiului mobilier de birou.

Ce se întâmplă cu banii?

Prin parteneriatele Cumpără Responsabil, asigurăm locuri de muncă pentru persoane cu dizabilităţi prin intermediul structurilor de economie socială, susținem proiecte sociale și oferim oportunități tuturor prin crearea și susținerea acestui marketplace al cauzelor și produselor.