Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, "Investeşte în oameni!"

Fii erou pentru 30 de sportivi!

Credem cu tărie în integrarea persoanelor cu dizabilități prin practicarea sportului!
După înființarea Clubului Sportiv paralimpic din Brașov, am reușit să organizăm campionate naționale de baschet în scaun rulant, să participăm cu echipa la turnee naționale și internaționale și, într-un timp foarte scurt, echipa era pe podium. Jucătorii, în cea mai mare parte, nu au practicat sport înainte, iar faptul că au ajuns sportivi de performanță cu rezultate excepționale demonstrează că sportul este cea mai potrivită metodă de comunicare, socializare, integrare și îmbunătățire a sănătății.

Vrem să continuăm această activitate, să dezvoltăm în Braşov, o bază de sportivi şi echipe competitive în cadrul mai multor discipline la nivel naţional, viziunea noastră fiind aceea de a avea o delegaţie de sportivi braşoveni la Jocurile Paralimpice din 2018. Știm că integrarea persoanelor cu dizabilităţi în societate este o problemă foarte puţin abordată şi ne propunem să punem accent pe capacităţile acestora şi să promovăm sportul paralimpic.
Ne-am propus organizare turneu naţional de baschet în fotoliu rulant, însă bugetul necesar are nevoie de un erou (sau mai mulți) pentru a acoperi chiria sălii, costurile de transport, cazare și masă a jucătorilor și baremul arbitrilor.

Pentru a ne găsi eroii mai ușor, participăm la Brașov Heroes - un eveniment de atragere de fonduri pentru diverse cauze din comunitatea locală, realizat în cadrul unei curse cu obstacole. Organizaţiile locale propun cauze, iar alergătorii care vor să se înscrie la cursă aleg o cauză pe care o susţin cu 50% din taxa de participare şi mobilizarea prietenilor care pot să doneze pentru același proiect.

Puteți alerga pentru cauza noastră sau puteți dona, ne bazăm pe aceste două superputeri pentru a susține 30 de sportivi paralimpici!
Mai multe detalii aici: http://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/proiect.php?pid=64
Dacă vreți să aflați mai multe despre sportivii echipei de baschet, am stat deja de vorbă cu Petru Pungă și cu Marcel Scutaru. Am și filmat un pic dintr-un meci. :)

Inapoi